Ajuntament de L'Hospitalet

Jornades i conferències

RSS
 • Veure imatge de Punt Fotogràfic (nova finestra)
  del dimecres 30 de gener al dimecres 26 de juny
  amb Teresa Canturri
  La Teresa Canturri, de la Cia General de Fotos proposa una nova activitat amb la voluntat que aquest espai sigui un Punt Fotogràfic per a totes les persones interessades en la fotografia. Al Centre Cultural Collblanc –la Torrassa s’inicia una sèrie de trobades  en les quals, un cop a la setmana, es podrà xerrar, escoltar i, en resum, compartir i realitzar activitats relacionades amb la fotografia.

  Horari: els dimecres, de 19 a 20 hores.
 • Veure imatge de L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat posa en marxa una nova edició del programa d’ajuts «L'H EMPREN» (nova finestra)
  del divendres 1 al dijous 28 de febrer
  LA INICIATIVA PROMOU LA INSERCIÓ LABORAL MITJANÇANT L’AUTOOCUPACIÓ EN COL•LABORACIÓ AMB EL PROGRAMA METROPOLITÀ DE SUPORT A LES POLÍTIQUES SOCIALS MUNICIPALS 2016-2019 DE L’AMB
  L’Ajuntament de L’Hospitalet enceta una nova edició del programa d’ajuts «L'H EMPREN» que juntament amb el suport tècnic i econòmic del Programa Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2016-2019 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona persegueix incentivar la inserció laboral mitjançant l’autoocupació.
 • Veure imatge de Jornades commemoratives del dia d'Andalusia (nova finestra)
  del divendres 8 al diumenge 24 de febrer
  En aquesta edició els actes de les jornades estan dedicats a la província de Granada.
 • Veure imatge de Imatge de l'exposició Ethos (nova finestra)
  del dimecres 20 al dimecres 27 de febrer, 17.30 h
  Aquest cicle de xerrades vinculades a l’exposició vol aprofundir en la relació entre l'art i
  el territori amb diferents professionals del món de la cultura, l’educació i l’urbanisme.
 • Veure imatge de Tecnologia i esport: benvingut als superatletes! (nova finestra)
  Dijous, 21 de febrer, a les 12:00 h
  JORNADES DE PRESENTACIÓ DEL MOBILE WORLD CONGRESS 2019
  Benvingut als superatletes. Com la tecnologia canvia tot

  Mounir Zok, co-fundador i director gerent de N3XT Sports Inc. Ex director de Tecnologia i Innovació al Comitè Olímpic dels EUA

  La tecnologia impregna tots els aspectes de la vida i afecta a totes les indústries, inclòs l'esport. La innovació, com ara la roba intel·ligent, la visió per computació, la intel·ligència artificial i la Internet de les Coses proporcionen noves idees i perspectives que mai no havien estat disponibles

 • Veure imatge de 2n SLHAM de dones científiques (nova finestra)
  Dissabte, 23 de febrer, 19:00 h
  Ho organitza: IDIBELL
  Al 2n SLHAM de dones científiqueshi participaran deu investigadores i professionals. Cadascuna d’elles explicarà la seva tasca al voltant de la recerca i la innovació mitjançant una xerrada divulgativa de cinc minuts.
 • Veure imatge de Taula Benestar Animal (nova finestra)
 • Veure imatge de Conferència: Erupcions volcàniques recents, lliçons per aprendre (nova finestra)
  Dimecres, 27 de febrer, a les 19 h
  La xerrada intentarà explicar en termes didàctics com funciona el vulcanisme terrestre i de quina manera ens afecta quotidianament i com fem per estudiar les seves erupcions i productes i, en la mida del possible, evitar els seus efectes adversos sobre la població i les infraestructures. Per fer això explicarem en un cert detall l’erupció del volcà Eyjafjallajökull de 2010, i també les de Puyehue-Cordón Maulle de 2011 (Xile) i la submarina de La Restinga de 2011 a l’illa de El Hierro (Canàries).
 • Veure imatge de Coneixes la llei de la Segona Oportunitat? (nova finestra)
  Dijous, 7 de març, 10:00 h
  UNA OPCIÓ PER A EMPRESES I PARTICULARS AMB PROBLEMES DE SOBREENDEUTAMENT
  El mecanisme de la Segona Oportunitat està inclòs a la Llei Concursal. 

  Aquesta llei ofereix un camí d’esperança a les persones, ja siguin empresaris, autònoms o assalariats, en situació de sobre endeutament, ja que a través d’ella, la justícia pot decretar el perdó dels deutes i la persona afectada pot deixar de viure en una economia submergida, una situació que arrossegaria tota la seva vida sense l’existència d’aquesta Llei. Però como tot, lògicament requereix d’una bona gestió de l’advocat en qüestió per defensar aquest tema.
 • Veure imatge de SETMANA MUNDIAL DEL CERVELL A L'HOSPITALET 2019 (nova finestra)
  del dimarts 12 al divendres 15 de març
  Cada mes de març, la Setmana Mundial del Cervell uneix els esforços d'organitzacions associades de tot el món en una celebració del cervell per a persones de totes les edats. Les activitats són limitades només per la imaginació dels organitzadors i inclouen jornades de portes obertes als laboratoris de neurociències; exposicions sobre el cervell; conferències sobre temes relacionats amb el cervell; campanyes de mitjans socials; mostra a les biblioteques i als centres comunitaris; tallers a l'aula; i més.
 • Veure imatge de Conferència : Com el cervell pren les  decisions? (nova finestra)
  Dimecres, 13 de març, a les 19 h
  Freqüentment les nostres decisions semblen inconsistents o fins i tot irracionals, semblen no estar fonamentades en el que podria ser una avaluació assenyada i reflexiva de les circumstàncies i de les opcions que teníem a la nostra disposició. Es tracta d'una espècie ceguesa a la qual ens hem d'enfrontar cada dia.

  La finalitat d'aquesta xerrada és analitzar els mecanismes neurals subjacents a la presa de decisions des d’una perspectiva divulgativa que ens ajudaran a entendre com i perquè prenem les decisions que prenem.
 • Veure imatge de Conferència: Desenvolupament del llenguatge i Teoria de la Ment (ToM).  (nova finestra)
  Dijous, 14 de març
  En la comprensió i la producció del llenguatge intervenen processos automàtics i processos controlats. La diferència entre uns i altres està determinada pel grau d'implicació del sistema cognitiu en el processament, el qual es pot inferir, en certa mesura, examinant el nivell de consciència i voluntarietat presents en realitzar una tasca. L'automatisme s'explica a partir de la hipòtesi de la modularitat, mentre que els processos controlats, per la seva estreta relació amb el sistema cognitiu, són interpretats des de diferents marcs teòrics que abasten des de la perspectiva pragmàtica a la teoria de la ment.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400