Ajuntament de L'Hospitalet

Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Eugenio Ampudia (nova finestra)
  del divendres 9 de novembre de 2018 al diumenge 2 de juny de 2019
  I tu què has fet per l’art?
  L’exposició «Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» aplega un conjunt de vint-i-tres obres multidisciplinàries realitzades entre el 1991 i el 2018 i una peça produïda especialment per a l’exposició, les quals, a partir de la utilització dels llenguatges habituals de la publicitat i dels mitjans de comunicació, ens traslladen a una ironia subtil i a associacions inesperades que sovint arriben a l’absurd.
 • Cartell del IV Concurs Còmics D2 Collblanc - la TorrassaVeure imatge de IV Concurs de Còmics D2 Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  del dimarts 8 de gener al diumenge 28 d'abril
  Organitza: Coordinadora d’AMPA Endavant de Collblanc – la Torrassa i CCCT
  Arriba la quarta edició del concurs de còmics, que a les anteriors va assolir amb escreix el que s’esperava de participació i acceptació

  Amb diferents categories per edats (de 6 mesos a 25 anys) els participants poden optar per pintar les imatges proposades, o be dibuix lliure sobre qualsevol element identificable amb el barri (edifici, plaça, monument...)

  Inscripcions i entrega de treballs: del 8 de gener al 5 d’abril de 2019, a les AMPA, AFA’s, escoles, comerços col•laboradors i instituts del Districte II.
 • Veure imatge de No More Books! (nova finestra)
  del dijous 24 de gener al dijous 21 de març
  Com es fa callar un llibre? El TPK Art i Pensament Contemporani pressenta una mostra sobre censura i resistència. Una exposició que format part d'un projecte trans-disciplinari al voltant de les relacions que es donen actualment entre el llibre i l'art.
 • Veure imatge de Punt Fotogràfic (nova finestra)
  del dimecres 30 de gener al dimecres 26 de juny
  amb Teresa Canturri
  La Teresa Canturri, de la Cia General de Fotos proposa una nova activitat amb la voluntat que aquest espai sigui un Punt Fotogràfic per a totes les persones interessades en la fotografia. Al Centre Cultural Collblanc –la Torrassa s’inicia una sèrie de trobades  en les quals, un cop a la setmana, es podrà xerrar, escoltar i, en resum, compartir i realitzar activitats relacionades amb la fotografia.

  Horari: els dimecres, de 19 a 20 hores.
 • Veure imatge de 12+1 L'Hospitalet. Fotografia de Clara Antón (nova finestra)
  del divendres 1 de febrer al diumenge 24 de març
  Un projecte d'art urbà local impulsat per la Fundació Contorno Urbano que culmina amb una exposició que recull tots les intervencions artístiques que s'han portat a terme al llarg del 2018 al mur de la sortida del metro de la Torrassa.
 • Veure imatge de Exposició Arranz-Bravo a Cadaqués (nova finestra)
  del dijous 14 de febrer al diumenge 5 de maig
  Exposició dedicada a la producció artística que va dur a terme Eduard Arranz-Bravo durant els seus anys d’estada a Cadaqués (1973-1992). És una de les seves èpoques més prolífiques, i amb més vincles internacionals.
 • Veure imatge de Ethos. L'empremta de la ciutat (nova finestra)
  del divendres 15 de febrer al diumenge 31 de març
  Un projecte col·laboratiu entre l'Escola Superior d’Art i Disseny Serra i Abella i el Centre d'Art Tecla Sala per indagar de manera col·lectiva en el passat, present i futur de la ciutat de L'Hospitalet.
 • ethosVeure imatge de ethos (nova finestra)
  del dimecres 20 de febrer al dimecres 27 de març, 17.30 h
  Aquest cicle de xerrades vinculades a l’exposició vol aprofundir en la relació entre l'art i el territori amb diferents professionals del món de la cultura, l’educació i l’urbanisme com l’artista Jordi Lafon, l’urbanista Jordi Borja i els professors i alumnes responsables del projecte.
 • Veure imatge de Propers esdeveniments a Collblanc - la Torrassa (nova finestra)
  del divendres 1 de març al dimarts 30 d'abril
  En aquest primer trimestre concerts, exposicions i altres actes que no et pots perdre... i tot sense sortir del barri:
 • Veure imatge de Exposició de pintures: Dia Internacional de la Dona (nova finestra)
  del dimarts 5 al dimarts 26 de març
  Un any més, l'Associació Eurodona, una de les entitats del barri més actives al Centre Cultural Sanfeliu, presenta una exposició de pintura que mostra els quadres realitzats als seus tallers de pintura l'oli. L'exposició s'enmarca en la celebració del dia internacional de la dona i en la conmemoració de la figura de la dona treballadora.
 • Veure imatge de Exposició de llibres d'autorEntre llibres (nova finestra)
  del dimarts 5 al dijous 21 de març
  Expulsat del paradís, l’home resta exclòs de la natura. Aquests grans mites fundacionals comparteixen amb els relats sobre l’edat d’or aquesta nostàlgia del primer despertar d’Adam envoltat d’una natura de la qual no se sentia diferent. Però aquests també són els mites que expliquen el naixement de la cultura; lamenta la distància entre l’home i aquella natura que l’envolta alhora que el nodreix, però només a través de la cultura podem bastir les nostres arrels en la terra i podem celebrar la nostàlgia d’aquell moment d’unitat. Aquesta ha sigut tradicionalment la feina del demiürg, del bruixot, del xaman i de l’artista.

  Inauguració: 5 de març a les 19:30 hores
 • Veure imatge de “Ocaso”, exposició de Norman Narotzky (nova finestra)
  del dijous 7 de març al diumenge 14 d'abril
  Ocàs dóna nom a la sèrie pictòrica d'en Norman que ens presenta un estat de la qüestió que evidencia la transició vers les tenebres que i en què la humanitat es troba: des de les matances i guerres fins al canvi climàtic, passant per l’auge de la intolerància i una nova espècie de totalitarisme molt semblant al que ja va haver d’enfrontar fa cinquanta anys, el pintor vol sacsejar l’espectador perquè ell creu en la pròxima sortida de Sol.
  Inauguració dijous 7 de març a les 19:30 h.
 • Veure imatge de Ànimes de càntir. Xesco Mercé + Manuel Morales (nova finestra)
  del dijous 7 de març al diumenge 14 d'abril
  Inauguració de l'exposició dels artistes plàstics Xesco Mercé i Manuel Morales
  Dos artistes junts i regirats intenten rescatar la primera mirada de la humanitat, un ho fa amb un fang germinal que és mescla lenta de les sorres de tots els deserts i les aigües de tots els diluvis i l'altre amb el polièster obscur de les radiografies, que té el seu origen en petrolis antediluvians.
 • Veure imatge de Exposició col·lectiva "Art en Femení 2019" (nova finestra)
  del dijous 7 de març al diumenge 7 d'abril
  Cada any, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Servei d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de L'Hospitalet organitza una exposició col·lectiva d'art enfocada des de la perspectiva de gènere, en la qual hi participen joves artistes de la ciutat, col·lectius d'artistes i l'alumnat dels instituts hospitalencs.
 • Veure imatge de "When the WIP comes down". Narratives del Treball en Art (nova finestra)
  del divendres 8 de març al divendres 12 d'abril
  De Biel Llinàs amb la col·laboració d'Ada Fuentes aborda els dispositius i dinàmiques de producció de l'art emergent a partir de diverses aproximacions basades en l'experiencia personal.
 • Veure imatge de Bang Bang Pow (nova finestra)
  del divendres 15 de març al dimecres 17 d'abril, 20 h
  Exposició col•lectiva amb les il•lustracions d’Emily Eldridge, Perrine Honoré, Outra (Ro Ledesma) i Cristina Lina. El fil que els uneix és ben acolorit. Vénen de diferents països i exploren la pràctica artística de diverses maneres però comparteixen un amor profund pels colors fluorescents, pel subjecte humà, per la dinamització de la via pública i pels focs artificials.
 • Veure imatge de Exposició Fotogràfica (nova finestra)
  del dimecres 20 de març al dimarts 30 d'abril
  Inauguració: Dimecres, 20 març, a les 17 hores.
  Horari: dilluns a divendres, de 17 a 21 hores.
 • Veure imatge de Exposició de pintura de l’Associació Josep Janés (nova finestra)
  del dimecres 20 de març al dilluns 8 d'abril
  Obras creades per l’alumnat de l’Associació
  La sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc – la Torrassa acull una selecció dels treballs dels alumnes de l’Associació Josep Janés, coordinada per Neus Ramon.

  S’inaugura el dimecres dia 20 de març de 2019, a les 18.30 hores.

  No us ho perdeu. Val la pena veure-ho!
 • Veure imatge de Exposició: Treballs dels alumnes de l'acadèmia Catalonia (nova finestra)
 • Veure imatge de Interior del catàleg de l'exposició
  Dijous, 28 de març, 19.30 h
  Activitat en el marc de l'exposició I tu què has fet per l'art, d'Eugenio Ampudia
  Presentació del catàleg de l'exposició i visita comentada amb Andrés Mengs, comissari de la mostra, i l'artista Eugenio Ampudia.
 • Veure imatge de Taller de restauració i customització de mobles (nova finestra)
  del dilluns 1 d'abril al dilluns 3 de juny, de 19 a 21 h
  Ja fa temps que t’agradaria aprendre com recuperar mobles i no acabes de fer el pas? Dona-li una segona vida a aquell moble de la tieta transformant-lo, ja sigui amb la cura i la tècnica de la restauració tradicional o alliberant la teva creativitat amb la customització creativa.

  Coneixeràs els productes i les tècniques centenàries per a restaurar un moble antic respectant la seva pàtina: cola animal, cera d’abella, estucs, goma laca a monyeca ... I et divertiràs amb les tendències més actuals en pintura decorativa: chalk paint, milk paint, stencil, decoupage, decapé, taping
 • Veure imatge de Exposició d'il·lustracióBlackout (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 30 d'abril
  Blackout dóna nom a aquesta exposició en la qual veiem plasmats dos estils: realisme i còmic, estils als quals l'artista Manoluts dóna vida amb els seus retrats.
  L'estil realista és un joc de llums i ombres amb un fos a negre que insinua imatges de rostres cèlebres i fantàstics.
  El món del còmic, en canvi, adopta un estil clàssic i bidimensional en el qual  Manoluts combina el blau, el blanc i el vermell sobre fons negre, transportant-nos al còmic dels anys 50.
  Les il•lustracions s'han plasmat en diferents suports: quadres, vinils musicals i taules de skateboard.

  Inauguració: 2 d'abril a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom. Nivell avançat. (nova finestra)
  del dijous 11 d'abril al dijous 6 de juny, de 19 a 21 h
  Taller de fotografia en el què aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició i el control de la llum, i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge i com aconseguir la màxima qualitat de les fotografies. El flux del treball, els ajustos de correcció de l’exposició més importants, com millorar el color i corregir les dominants així com els mètodes més pràctics i eficients per convertir i treballar les imatges segons les nostres necessitats.
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 3 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà
  Canviar d’època necessita practicar talls, però per fer talls cal una tecnologia i edificacions on sustentar-la. La política, tal com passa amb l’art, és abans de res una qüestió d’infraestructura.
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400