Ajuntament de L'Hospitalet

Clubs de lectura

RSS
 • Veure imatge de Altaveu: Club de Lectura en Veu Alta (nova finestra)
  del dilluns 1 d'octubre de 2018 al dijous 16 de maig de 2019, 17:30h
  Compartim la lectura de manera divertida
 • Veure imatge de Club de Lectura Fàcil en Català (nova finestra)
  del dimecres 9 de gener al dijous 28 de març, 18h
  Coordina: Manuel Bonillo
  Organitza: Centre de Normalització Lingüística de l'Hospitalet
  El Club de Lectura Fàcil és una activitat adreçada a persones que volen millorar  la comprensió lectora i l'expressió oral en català.
  Si vols practicar el català i compartir idees tot llegint, aquest és el teu club.
 • Veure imatge de Navidad (nova finestra)
  del dimarts 15 de gener al dimarts 26 de març, 12h
  Una oportunitat de compartir lectures en molt bona companyia en un grup distès.
  Coordinació de Carles Ferrer i Olga Marcos.
 • Veure imatge de Club de lectura de novel·la romàntica: Quiéreme siempre, de Núria Gago (nova finestra)
  Dimarts, 22 de gener 2019, 19 h.
  Quiéreme siempre parla sobre la importància d’ajudar-nos els uns als altres, sobre la solitud de les persones grans, sobre com la música pot obrir portes que ja ningú troba i, sobretot, de com l’humor i l’amor poden salvar-nos.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 24 de gener, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de lectura: Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo (nova finestra)
  Dilluns, 28 de gener 2019, 19 h
  A càrrec d'Ester Bueno.

  El Dídac i l’Alba són dos adolescents que sobreviuen a una catàstrofe que el deixa sols al món. Què fan? Com tiren endavant les seves vides? Us convidem a compartir, a la primera trobada de l’any, la lectura i impressions d’un llibre que malgrat haver-se publicat al 1974, no ha perdut cap vigència i sempre té molt a dir.
 • Veure imatge de Club de Lectura de Novel.la Negra: Delincuentes de medio pelo, de Gene Kerrigan (nova finestra)
  Dimarts, 29 de gener 2019, 19h
  Des que va sortir de la presó dublinesa de Mountjoy i va intentar establir-se com a delinqüent per compte propi, Frankie Crowe no havia tingut sort. Fart de donar cops que en prou feines donaven per pagar el lloguer, planeja segrestar Justin Kennedy, un banquer que ha prosperat en els anys del Tigre Celta. Per a fer-ho, necessita l’aprovació del temut Jo-Jo Mackendrick, antic cap de Frank i conegut mafiós local. No el frenen ni les reticències de Jo-Jo ni assabentar-se que Kennedy no és banquer sinó advocat. Frankie no està disposat a renunciar al rescat d’un milió d’euros.
 • Veure imatge de Club de lectura. La vida ante sí de Romain Gary. Moderat per Aina Rusca. (nova finestra)
  Dimarts, 29 de gener 2019, 18 h
  La vida ante sí de Romain Gary.
  Momo, un nen musulmà orfe, explica la seva commovedora història al costat de la senyora Rosa, una anciana jueva supervivent d'Auschwitz, que acull als fills de les prostitutes en la seva pensió clandestina en Belleville, un suburbi parisenc. Aquí malviuen emigrants il·legals i tota sort de perdedors. Momo no té a ningú al món i, quan s'assabenta que la senyora Rosa pateix una malaltia, intenta lluitar contra la decrepitud que la va consumint, malgrat les cures que li prodiguen la senyora Lola, un exboxejador senegalès, i el senyor Waloumba, un escombraire
  camerunès. L'Acadèmia Goncourt va concedir el premi Goncourt a aquesta l’any 1975.
  Dimarts, 29 de gener, a les 18 h
 • Veure imatge de Club de lectura: Una fuig, l'altra es queda, d'Elena Ferrante (nova finestra)
  Dimecres, 30 de gener
  Primera trobada del 2019, del nostre club de lectura de tarda. Dedicat a l'obra d'Elena Ferrante: Una fuig, l'altra es queda.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 31 de gener, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Pagando por ello (nova finestra)
  Dimarts, 5 de febrer, 19h
  Com que sabem que t’agraden els còmics, aquesta és la millor manera de compartir els teus preferits i descobrir-ne de nous.

  Coordinació de Xavier Domènech.

  Cal inscripció prèvia!
 • Veure imatge de Llibrefòrum: Vida familiar, de Jenn Díaz (nova finestra)
  Dimarts, 5 de febrer, 19:00h.
  Les històries de Jenn Díaz esclaten en la quotidianitat més pròxima: una nena que se separa de la seva mare com ho faria d’un amant, l’adolescent que viu el primer amor i la primera mort alhora, la mare sola davant el nen amb por, la noia que no entén la germana que ja no viu a casa, una festa d’aniversari, la nòvia secreta del pare... D’aquests personatges familiars, l’escriptora en capta els instants on es produeix una ruptura, una ferida, una il·luminació. Amb una escriptura a cau d’orella, fa un mapa de les relacions de família, l’herència emocional que salta de generació en generació, la incomunicació diària i també la inseguretat davant d’una vida que de vegades ofereix massa camins.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 7 de febrer, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de Lectura de Crims.cat: Un habitual de la comissaria, de Dominique Manotti  (nova finestra)
  Dimarts, 12 de febrer, 19h
  Club de lectura de novel•la criminal en català, organitzat en col•laboració amb l’editorial Alrevés. Descobreix en català els millors autors de novel•la negra europeus.
  Coordina: Manuel López Poy
   
  L'estiu de 2005 a Panteuil, als afores de París, hi ha feina per resoldre. L'ambiciosa comissària de Le Muir ha decidit aplicar la "nova política de seguretat" preconitzada pel ministre de l'Interior. Davant d'aquesta situació, la bòfia se les arregla com pot amb la realitat de les barriades i els traficants de poca volada. Uns joves policies acabats d'arribar, juntament amb els veterans de la Brigada Anticriminal del torn de nit, hauran de fer front a la violència i a la por. Només calen un incendi en un inmoble ocupat per a immigrants sense papers, una relliscada policial o el robatori d'uns quants cotxes, perquè Panteuil cremi... Tensió, violència, procediment policial i estratègies polítiques concentren una trama moderna i d'alt voltatge.
 • Veure imatge de Club de lectura: El héroe discreto, de Mario Vargas (nova finestra)
  Dimarts, 12 de febrer, 19h
  A càrrec de Luís Fernández Zaurín
  Història paral·lela de dos personatges, Felícito i Ismael, que s’enfronten al seu entorn per poder viure segons els seus ideals i desitjos.


  Cal inscripció prèvia.


  Dimarts, 12 de febrer, a les 19h
 • Veure imatge de Club de Lectura T-10: Travesuras de la niña mala, de Mario Vargas Llosa (nova finestra)
  Dimecres, 13 de febrer, 19h
  Cicle "Novel.la Hispano Americana"
  Coordina A. Tenllado

  Ricardo veu acomplert el somni que va alimentar des que tenia ús de raó: viure a París. Però el retrobament amb el seu amor d’adolescència ho canviarà tot. La jove, inconformista, aventurera, pragmàtica i inquieta, l’arrossegarà fora del petit món de les seves ambicions. Testimonis d’èpoques convulses i florents a ciutats com París, Tokio o Madrid, ambdós personatges veuran les seves vides entrellaçar-se ense acabar de coincidir del tot. Entre allò còmic i allò tràgic, la realitat i la ficció, Travesuras de la nina mala aconsegueix retratar l’amor indefinible, amo de mil cares, com la nena dolenta. Passió i distància, atzar i destí, dolor i gaudiment...
 • Veure imatge de Contes d'humor (nova finestra)
  del dijous 14 de febrer al dijous 14 de març, 12h
  19 relats de bon humor, un humor que no busca la rialla fàcil i que reflecteixen les dues cares de la vida: la dramàtica i la còmica. Tots els dijous, des del 14 de febrer fins el 14 de març, a les 12h.
  Cal inscripció prèvia!
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 14 de febrer, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de lectura fàcil en català: Un enemic del poble, de Henrik Ibsen (nova finestra)
  Dijous, 14 de febrer, 16:15h.
  'Enemic del poble', hostis publicae, és un terme que ja contemplava el dret romà per acusar algú equiparant-lo al soldat enemic que lluita contra la Républica amb les armes a la mà. Qui és però un enemic del poble? Qui l’acusa de ser-ho? I quin és el procés que el porta a ser anomenat així? L’enemic del poble és, a Ibsen, Thomas Stockmann.

  Organitza el Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Club de Lectura de Crims.cat: El món no em deu res, de Massimo Carlotto (nova finestra)
  Dimarts, 19 de febrer, 19h
  Club de lectura de novel•la criminal en català, organitzat en col•laboració amb l’editorial Alrevés. Descobreix en català els millors autors de novel•la negra europeus.
  Coordina: Manuel López Poy
   
  A la ciutat turística de Rimini, Adelmo, un lladre cansat i desafortunat, veu una finestra oberta a la façana d’un edifici solemne. La temptació és irresistible i un cop dins s’adona que no està sol. L’espera Lise, una ex crupier alemanya, extravagant i presumptuosa, asseguda al sofà de casa seva, que gaudeix de la seva jubilació a la vora del mar. El que havia de ser un robatori es converteix en una llarga conversa dialecto-emocional, en la qual, Lise prova de persuadir el segrestador amb un crim passional. Poc a poc, sentiments estranys i complexos afloren a la pell dels personatges. I és que mentre Adelmo somia sortir de la precarietat, evadir-se amb la seva bicicleta i tenir una vida millor, Lise intenta netejar-se la consciència i els traumes del passat.
  Dos personatges perdedors a la recerca d’un món millor, a la recerca de ser estimats i d’entendre que cal sacrificar vides per poder salvar-ne d’altres.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 21 de febrer, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de Lectura: El cel no és per a tothom, de Marta Rojals (nova finestra)
  Dilluns, 25 de febrer 2019, 19 h
  A càrrec d'Ester Bueno.

  Què difícil es explicar les relacions creades entre els germans... Doncs, amb la lectura d’aquest llibre us convidem a reflexionar sobre la vida compartida de tres germans, les èpoques històriques que van viure i tot sortit de la mà d’una autora molt i molt interessant...
 • Veure imatge de English Drama Reading Club: A View from the Bridge, by Arthur Miller. Run by Pauline Ernest (nova finestra)
  Dilluns, 25 de febrer, 19:00h.
  Arthur Miller's play A View from the Bridge is a tragic masterpiece of the inexorable unravelling of a man, set in a close-knit Italian-American community in 1950s New York.

  Eddie Carbone is a longshoreman and a straightforward man, with a strong sense of decency and of honour. For Eddie, it's a privilege to take in his wife's cousins, Marco and Rodolpho, straight off the boat from Italy. But, as his niece Catherine begins to fall for one of them, it's clear that it's not just, as Eddie claims, that he's too strange, too sissy, too careless for her, but that something bigger, deeper is wrong - and wrong inside Eddie, in a way he can't face. Something which threatens the happiness of their whole family.
 • Veure imatge de Club de Lectura de Novel.la Negra: Una temporada salvaje, de Joe Lansdale (nova finestra)
  Dimarts, 26 de febrer, 19h
  Hap Collins, blanc, faldiller i exconvicte per negar-se a combatre a Vietnam, Leonard Pine, veterà de Vietnam, negre i gai. Hap i Leonard són els millors amics del món al Texas dels anys vuitanta. I també els més desastrosos. Treballen molt, guanyen molt poc i practiquen arts marcials al seu temps lliure. Però de cop Trudy i la seva cabellera rossa retornen a la vida de Hap. S'acosten problemes, pensa Leonard. I té raó, aquesta dona sempre ho complica tot. Però ara té una proposta: un bon feix de diner fàcil enterrat vora el riu Sabine. S'ha de reconèixer que les coses es posen interessants...
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 28 de febrer, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 7 de març, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 14 de març, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de lectura infantil: No despertis vells fantasmes, de Teresa Blanch (nova finestra)
  Divendres, 15 de març, 18h
  Teniu de 8 a 12 anys? Voleu passar-vos-ho bé llegint i compartint les teves opinions? Veniu al nostre club i descobrireu una altra manera de gaudir llegint. Inscriviu-vos!!

  L’Edu i la seva mare han d’anar a viure a casa de l’àvia i, des del mateix dia del trasllat, les coses es compliquen. El nou conserge de la finca és un maniàtic de la neteja, a les nits se senten sorolls estranys i la vella llegenda d’un fantasma plana sobre l’edifici. Però no tot són inconvenients. Almenys, l’Edu retroba la seva colla i junts hauran de desvelar tot un seguit de misteris.

  No us ho perdeu! Comptarem amb la presència de la il·lustradora del llibre Cristina Picazo!!


  Divendres, 15 de març, a les 18h.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 21 de març, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
 • Veure imatge de Club de Lectura: Siete cuentos misóginos, de Patricia Highsmith (nova finestra)
  del dilluns 25 al divendres 29 de març, 19 h
  A càrrec d'Ester Bueno

  En aquesta trobada us oferim set relats creats per la reconeguda escriptora Patricia Highsmith que no us deixaran indiferents. Personatges femenins arquetípics amb els que mostra facetes ‘diferents’ i fins i tot sorprenents, de la dona.

 • Veure imatge de Club de Lectura de Novel.la Negra: Luz de seguridad, de Shannon Burke (nova finestra)
  Dimarts, 26 de març, 19h
  En 1990 i a Nova York regnen el caos, l'atur i les guerres del crack. Barris sencers cremen en benefici de propietaris sense escrúpols. Lluitant per acceptar la mort del seu pare, Frank Verbeckas, paramèdic i fotògraf, baixa a la misèria de l'Uper Manhattan per treure fotos dels malalts, els ferits, els moribunds i els més desposseïts. L'acompanya el bocamoll del seu soci, Burnett. La ruïna de Frank sembla inevitable, però quan coneix l'Emily, una esgrimista professional amb els dies comptats per una fatal malaltia, li canvia el món. Malgrat les advertències, Frank i Emily s'enamoren i junts intenten sortir de la foscor de la culpa i la tristesa i aprendre a extreure de la desesperació un sentit i una bellesa.
 • Veure imatge de Club de lectura en veu alta: La Merceria, de Teresa Roig (nova finestra)
  Dijous, 28 de març, 11:00 h
  Aquest club de lectura es reuneix una vegada a la setmana per gaudir de la lectura en veu alta. Aquest trimestre es llegirà La Merceria, de Teresa Roig.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400